пʼятницю, 30 квітня 2021 р.

Робота: тайм-менеджмент, ефективність, ресурси


Ми проводимо на роботі щонайменше 8 годин на добу, 40 годин на тиждень і прагнемо того, щоб праця приносила не лише матеріальний прибуток, а й задоволення, давала можливість для розвитку, кар’єрного росту. Ми також хочемо більше часу проводити в колі сім’ї, повноцінно відпочивати, займатися самоосвітою, хоббі. 
Але тут виникають запитання: як тримати баланс між роботою і особистим життям? як встигати виконувати роботу у відведений час і не займатися робочими питаннями вдома? як збільшити власну продуктивність?
Керівники підприємств замислюються ще й над такими питаннями: як налагодити стосунки між співробітниками всередині організації, щоб досягти її процвітання?
Відповіді на ці та інші запитання можна знайти у сьогоднішній підбірці книг, які можна взяти у нас на абонементі.

Лора Вандеркам «Я знаю, як їй все вдається»
Досягти балансу між кар’єрою, сім’єю, активним соціальним життям та захопленнями цілком можливо. Аби не жертвувати особистим життям заради роботи, або навпаки, потрібно правильно організувати свій час.
Лора Вандеркам, експертка з тайм-менеджменту, проаналізувавши хронометражі успішних жінок, чий річний заробіток сягає позначки 100000$ на рік і вище, дає реалістичні поради, як з максимальною користю використовувати кожну хвилину свого життя. Прочитавши книгу, читач зможе переглянути власне проведення часу для наповнення свого життя любими серцю речами.

Ньюпорт Кел «Не турбувати! Як сфокусуватися в інформаційному шумі»
Для людей, що займаються інтелектуальною діяльністю, дуже важливе вміння зосереджуватись. З появою і поширенням електронних засобів комунікації, таких як: соціальні мережі, е- пошта тощо, зануритись у розумову роботу стає дедалі важче. Ситуацію ускладнює доступність каналів зв’язку через комп’ютери і смартфони, вони розпорошують увагу, відволікають від першочергових справ. Робота виконується з переривами і не досягає бажаного результату. Саме тому постійно зростає цінність зосередженої інтелектуальної праці, адже тільки вона здатна генерувати інноваційні ідеї, продукти, технології, які, в свою чергу, несуть з собою фінансове процвітання своїм творцям.
Книга Ньюпорт Кел «Не турбувати! Як сфокусуватися в інформаційному шумі» стане в нагоді співробітникам, задіяним в розумовій сфері. Вона дасть розуміння того, як тренувати свій мозок, щоб повернути йому здатність до тривалої концентрації.

Максим Дорофєєв «Джедайські техніки
»
«Джедайські техніки» - книга для тих, хто шукає шляхи підвищення особистої продуктивності, в ній акумульовано напрацювання провідних експертів з питань ефективності та доповнено прикладами з власного досвіду автора. «У цій книжці я пропоную вам конструкцію з навичок і знань, яка свого часу врятувала мій мозок (і моє особисте життя також) від колапсу перевантажень. Я розібрав її на запчастини і, спираючись на сучасні погляди на психологію та фізіологію людського мозку, сплавив наново…», - написав Максим Дорофєєв у вступній частині до книги.

Джейсон Фрайд, Девід Хайнемайєр Хенссон «Не божеволій на роботі!»
Понадмірне навантаження, завищені очікування, гонитва за показниками за будь-яку ціну, постійний поспіх – явища, що, на жаль, стали звичними для сучасних працівників. Вони заганяють у стрес, виснажують. І використання новітніх технологій не вирішує проблему, навпаки, навантаження лише збільшується: виконання роботи потрібує все більше часу, забираючи вільний час і ресурси. Що більше працює робітник, то менше встигає. Причина цьому - неефективне використання часу, невміння ранжувати завдання за пріоритетами, розпорошення уваги, подразники, що викликають тривогу.
Автори книги впевнені, що можна уникнути божевілля на роботі. Джейсон Фрайд та Девід Хайнемайєр Хенссон закликають компанії дати співробітникам спокій і дозволити їм працювати без гонитви за все новими показниками. «Саме це потрібно для великих звершень» - переконують вони і їхні слова підтверджує успіх створеної ними компанії Basecamp, що спеціалізується на розробці програмного забезпечення.

Річ Карлґаард «Людський фактор: Секрети тривалого успіху видатних компаній»
«Людський фактор» – це сенсація. Річ Карлґаард наводить надзвичайно переконливі аргументи на користь того, що нематеріальна складова бізнесу є визначальною для здатності компанії досягати успіху в достроковому періоді. Лідери, ….прочитайте цю надзвичайно важливу книжку – а потім почніть інвестувати в саму душу своєї компанії.», - такий відгук на книгу дав Джон Ґерзема, автор бестселерів «Бульбашка бренду» та «Доктрина Афіни».
Автор книги «Людський фактор…» переконаний у тому, що для побудови успішної компанії, здатної тривалий час утримувати свої позиції на ринку і такою, що впроваджує інновації, потрібні три складові: стратегічна основа, матеріальні і нематеріальні переваги. Книга присвячена саме нематеріальним конкурентним перевагам, оскільки, на думку Річа Карлґаарда, їхній вплив на бізнес є недооціненим. Складаються нематеріальні переваги з таких компонентів, як: довіра, розум, команди, смак, історія.

«Дякую за запізнення. Керівництво для оптимістів сучасності» - книга, яку написав Томас Фрідман
, трикратний лауреат Пулітцерівської премії, і яка, на думку The New York Times та Los Angeles Times, стала бестселером. The Wall Street Journal вніс її до переліку «10 книжок до читання», а Amazon.com та Kirkus Reviews оголосили найкращою книжкою року. 
Книга знайомить читача з авторським баченням того, як адаптуватися до постійних змін в різних сферах життя та стрімкого розвитку технологій; як людству навчитися сповільнювати розвиток, щоб попередити самознищення; про те, що людям варто берегти вічні цінності та ефективно взаємодіяти між собою в суспільстві.

Немає коментарів:

Дописати коментар