вівторок, 3 квітня 2018 р.

Рекомендовано до читання Марком Цукербергом та Біллом Ґейтсом

Бестселер New York Times та Wall Street Journal, одна з найкращих книг 2015 року за версією Марка Цукерберга, входить до списку mustread-літератури Білла Ґейтса. Ця книжка універсальна для всіх, хто цікавиться політикою, економікою, майбутнім сучасного світу. Це своєрідний посібник, який допоможе краще зрозуміти причини, що сприяють процвітанню держав та їхньому занепаду.
Ґрунтуючись на п’ятнадцятирічних дослідженнях у галузях історії, політології та економіки, автори легко і доступно пояснюють, чому економічний успіх держав не залежить від культури, клімату чи географічного положення. Дарон Аджемоґлу - професор кафедри економіки Гарвардського університету та Джеймс Робінсон - економіст, політолог, професор Школи публічної політики імені Гарріса Університету Чикаґо, переконані: країни стали найуспішнішими через те, що їхні громадяни повалили владну еліту і створили суспільства, де головною цінністю стали рівні економічні та політичні права кожного. На їхню думку, саме свобода робить світ багатшим.

“Це книга про разючі відмінності в доходах і стандартах життя, що відділяють такі багаті країни світу, як Сполучені Штати Америки, Великобританія та Німеччина, від бідних на кшталт тропічної Африки, Центральної Америки та Південної Азії”.

Почитати цю та інші цікаві книги можна тут: https://soloma.libraries.kiev.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар