четвер, 25 січня 2018 р.

Казки живуть у нашій реальності



І чекають, коли їх знайдуть і напишуть. Або намалюють. Одну таку казку про дівчинку Дашу написала практикуючий психолог, письменниця Вікторія Надикто. Сьогодні у бібліотеці ім. Ф. Достоєвського відбулась перша презентація серед дитячої аудиторії казки «Пригоди Даші та Тіні». На зустріч із письменницею Вікторією Надитко та власницею «Видавничого центру «12», письменницею Оленою Осмоловською, де було надруковано книжку та яка, власне, і організувала зустріч у форматі прес-конференції завітали учні 9 класу Ліцею №144 ім. Григорія Ващенка.
За словами письменниці Вікторії Надитко, читаючи казку, можна разом із героїнею і посумувати, і посміятися. Прототипом казки стала дівчинка Даша, що носить окуляри. У реальному житті дівчинка змушена щодня приймати ліки, бо бореться з недугою зі складною назвою – муковісцидоз. У казці ж, одинадцятирічна сусідка Вікторії Даша та її улюблена собачка Емілія стає головною героїнею вигаданих історій.
Авторка казки відповіла на запитання учнів, що стосувалися цікавих сюжетів та створення самої казки. Разом із ученицею зачитали цікаві епізоди та переглянули відео, як зароджувалась сама книжка, малювались ілюстрації художницею Іриною Задніпряною.
Як відзначила Олена Осмоловська, із кожною реалізованої книжки 10 грн йтиме на лікування прототипа головної героїні книжки – дівчинці Даші. Добро перемагає і в казках, і в реальному житті…  






Немає коментарів:

Дописати коментар