вівторок, 30 січня 2018 р.

ЖАРКЕ ЛІТО 2014-го


Серпень 2014-го року справді був спекотним, і не лише у кліматичному сенсі. На сході України відбулись бойові дії під містом Іловайськ Донецької області, відомі як Іловайський котел.
Нещодавно в Україні було презентовано книгу «Голос війни», у яку ввійшло 29 оповідань. Книжка поділена на три частини війни: початок, життя і втрати, повернення. Загалом це розповіді не бойові події, а про  маленькі радощі на війні, про все пережите на фронті. Піаніст», «Бухгалтер», «Пес», «Біжан», «Капелан», «Герман», «Турист», «Яр»... – це позивні авторів «Голосу війни».
 Сьогодні у бібліотеці ім. Ф. Достоєвського відбулась зустріч одним із авторів оповідання – позивним «Яр» Сергієм Міщенком. Сергій Міщенко служив санітаром-стрільцем у батальйоні «Донбас». Звільнював Попасну, Лисичанськ, пройшов Іловайський котел. Тож сьогодні, як кажуть, із перших вуст Сергія Міщенка присутні на заході могли почути розповідь про ті події останнього місяця літа.
Студенти ДВНЗ «Київського електромеханічного коледжу», для яких, власне, і була організована ця зустріч сиділи тихо-тихо, і ловили кожне мовлене слово сьогоднішнього героя – Сергія Міщенка, для якого Україна понад усе. По закінченню зустрічі Сергій Міщенко розповів, чому саме обрав позивний «Яр». Але про це дізнаєтесь у наступній зустрічі з героєм…         
















Немає коментарів:

Дописати коментар