середу, 23 серпня 2017 р.

Книги, присвячені історії нашої держави, нашим звичаям і традиціям.

Капранов, В. Мальована історія Незалежності України / Брати Капранови. - Київ : Зелений пес, 2016. - 80 с. : іл.
Це – книга для дорослих і дітей, для батьків, які хочуть, щоб їхні нащадки виросли українцями. Книга, що не містить історичних відкриттів чи екстравагантних модних теорій. Кожен розворот «Історії» розкриває певну епоху й обов’язково містить карту, портрет знакової особи того часу, два комікси, що стисло розповідають якийсь легендарний сюжет або історичний анекдот. У створенні «Мальованої історії Незалежності України» брали участь шість художників з різних куточків України.
В'ятрович, В. Україна. Історія з грифом "Секретно" / Володимир В'ятрович. - Харків : Книжковий клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2015. - 512 с. : іл. 
"Ця книга – зустріч із минулим. Тут – 61 історія, 74 роки і набагато більше людей, котрі дивляться на читача зі світлин та архівних документів. Разом вони складають образ українського ХХ століття: часу, коли світ по-справжньому відкрив для себе Україну та українців, століття, коли творилася України. Володимир В'ятрович розповідає про минуле України 1918-1991 років. Описані в сухих звітах і відтворені сьогодні історикам хитрі спецоперації, смертоносні ходи, інформаційні війни та складні партії на кількох гравців - спроба знайти відповідь на питання: що творить нашу долю  воля людини чи обставини?
Файзулін, Я., Гінда, В. Україна у вогні минулого століття. Постаті. Факти. Версії. / Ярослав Файзулін, Володимир Гінда. - Харків : Книжковий клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2015. - 351 с. : іл.
 «Ця книга є збірником статей про історію ХХ століття. Вони створюють цікавий калейдоскоп у дискурсі цих суперечливих і складних часів, висвітлюючи з несподіваного боку здавалося б відомі події»  Володимир В’ятрович. Базуючись на архівних документах, автори книги висвітлюють цікаві і маловідомі факти про визначні події минулого та видатних особистостей, дають можливість побачити історію під іншим кутом, без звичних штампів, та, можливо, зрозуміти події сьогодення.
Україна - європейська країна. / авт.-уклад. : С. Чайковський, - Київ : Балтія-Друк, 2015. - 124 с. : іл.
Яскраве видання, у якому статті з історії нашої держави проілюстровані унікальними експонатами зі знаменитої скарбниці – Національного музею історії України, не залишиться непоміченим у світі книжкових новинок. Розповідь доповнюють факсимільні копії цікавих історичних документів з фондів музею. 




Яневський Д. Проект  «Україна». Відомі сторінки нашої держави / Д. Яневський. – Харків : Фоліо, 2014. – 287 с. : іл.
Коли книжка ще тільки знаходилася в друці, навколо неї вже сперечались – про погляди на українську історію, про автора, про українську мову, якою написана книга.  Розповідається в ній про те, що відбувалося на землі, яка зараз називається Україною, починаючи з середини Х ст. до об`єднання 1386 року Королівства Польського та Великого князівства Литовського (до складу якого входила сучасна Правобережна Україна), а потім – до ліквідації полкової системи Гетьманщини та утворення 1781 року Київського намісництва, яке охоплювало всю територію сучасної України від Дніпра до Збруча. У презентованій книжці автор висловлює свій власний погляд на історію України і підкреслює, що історія Русі/України – це складова історії країн Центральної та Східної Європи.
Народження країни. Від краю до держави. Назва, символіка, територія і кордони України / упоряд. К. Галушко. - Харків : Книжковий клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2016. - 352 с. : іл.

Поле битви - Україна. Від "володарів степу" до "кіборгів". Воєнна історія України від давнини до сьогодення / упоряд. К. Галушко. - Харків : Книжковий клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2016. - 352 с. : іл.
Найвагоміший історичний проект десятиліття! Мета книжок цієї серії  розказати про українське минуле, опираючись на факти, а не на вигадки чи ідеологічне замовлення. Для того щоб створювати майбутнє, потрібні не лише воля і хоробрість, не лише наполегливість та щоденна праця, але й знання про нашу історію.

Немає коментарів:

Дописати коментар