пʼятницю, 10 березня 2017 р.

Кращі видання 2016 року

Експерти Всеукраїнського рейтингу назв КРАЩІ ВИДАННЯ розглянули 1098 видань, що вийшли впродовж 2016 року, здебільшого київських та львівських видавництв. Журі оцінювало якість і оригінальність тексту, художньо-технічний рівень підготовки та актуальність твору.
Художні твори розглядались у номінації "Красне письменство". В сучасній українській прозі перемогу здобула збірка Олеся Ульяненка "Яйця динозавра" видавництва "Люта справа". 
У жанровій літературі кращим став "Цензор снів" Юрія Винничука видавництва "Фоліо".
В поезії відзначили "Антологію української поезії ХХ століття" від "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА", а серед перекладів - "Сатанинські вірші" британського письменника індійського походження Салмана Рушді.  
Експерти "Дитячого свята" зізнавалися, що такої кількості видань ніколи досі не було. Кращими книжками для малечі назвали казки про принцесу Маляку Сашка Дерманського, для школярів середніх класів - поетичну збірку "Шалахмонеси" Григорія Фадьковича, а для підлітків - "Ромео і Джульєтту" Шекспіра у перекладі Юрія Андруховича (видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА"). Серед пізнавальних книжок для дітей перемогла енциклопедія "Франко від А до Я".
Спеціальну нагороду "Видавничий імідж року" ортимало Видавництво Старого Лева. А Гран-прі здобула Шевченківська енциклопедія у шести томах, два останні томи якої вийшли 2016 року. 
   
Джерело: Вечірній Київ. - 2017. - 10 березня. - С. 22.  

Немає коментарів:

Дописати коментар