пʼятницю, 28 листопада 2014 р.

Книги для читання холодними вечорами

Коли йде дощ або сніг, усім нам хочеться сховатися під ковдру й пити какао. А книголюбам до какао неодмінно слід додати й добру книжку. Пропонуємо до вашої уваги список нових книг для дітей, які можна читати холодними вечорами.

Книжка-картинка "Скільки?/ How many?" Галини Кирпи та Ольги Гаврилової (видавництво "Братське", 2014). 
Скільки хмарок у небі? Скільки солов'їв у діброві? Скільки голочок у смереки і в їжачка?.. Скільки ж разів батьки чули від своїх малявок ці всі й тисячи інших запитань? Ця книжка не намагається дати на них відповівді. Радше навпаки, вірші Кирпи сапонуковують замислитися про речі незліченні.

Євген Гуцало "Зайці в полі варять борщ" ("Видавництво Старого Лева", 2014)
Книжка вибраних дитячих віршів Євгена Гуцала "Зайці в полі варять борщ" з ілюстраціями Ольги Кваші. Поезії класичні, римовані й легкі для запам'ятування. Здебільшого про тварин, хоча є, приміром, обрядові - на Різдво й Великдень, а є ніжна й образна колискова "Мамо, ніч-циганка".


Тетяна Щербаченко "Біла, Синя та інші" ("Видавництво Старого Лева", 2014). 
У цій книжці йдеться, на перший погляд, про кольори. Та якщо придивитися пильніше, в історіях про кольорових кицьзнайдемо найголовніше запитання: хто я є? Про це замислюється Біла Киця, яка вперше ступає на сніг і не може відрізнити свою лапку від купки білого снігу. т анайповніше тему пошуку себе розкрито в історії Смугастої, яку мама зве то сонечком, то квіточкою, то вовченятком, то кошенятком... Спробуй тут розберися, хто ти є насправді!

Катерина Бабкіна "Гарбузовий рік" 
"Гарбузовий рік" - це низка літніх історій. У фокусі – фрукти-овочі-родичі-гарбузові, Хлопчик, Дівчинка, Цуцик, Мама, Тато, Велосипед та інші фігури. Літо минає, стигнуть плоди, дорослішають діти.
В цій книжці немає карколомних гостросюжетних пригод. Натомість вона добре надається для вдумливого читання, медитації та мовчання. Здається, читачам-дітям теж потрібне таке читання для медитацій.

"Куди зникло море" Мар’яни Прохасько і Тараса Прохаська (Видавництво Старого Лева, 2014). 
Дуже і дуже очікувана книжка і для дорослих, і для дітей – продовження пригод кротячої родини в книжціЦього разу кротики зібралися за гори – в ті краї, де тепло, і де росте виноград. Але троє – кротики Муркавка та Повз і зайченятко Мартіна залишились у Буковому лісі на канікулах. На сторінках книжки вони встигають потрапити в погану компанію, послухати концерт, розплутати злочин і загалом всіляко розважатись, як це буває влітку.
Ця книжка теж штовхає маленького читача до роздумів. Наприклад, про співвідношення матеріальних благ-успіхів і щастя. Чи є між ними прямий зв’язок?

Немає коментарів:

Дописати коментар