вівторок, 20 лютого 2024 р.

Пізнаємо новий досвід - ділимося ним з вами!

Сучасні бібліотеки поступово змінюються та відходять від загальноприйнятої моделі обслуговування своїх користувачів, перетворюючись у місце, де відвідувачі можуть реалізовувати свої творчі ідеї, працювати над різноманітними проєктами та експериментувати з новими технологіями та матеріалами. Таким чином, розширюється роль бібліотек у суспільстві як центрів навчання, інновацій та культурного розвитку.

Центральна бібліотека Солом'янки імені Григорія Сковороди завжди відкрита назустріч новим ідеям та практикам. Саме тому, 16 лютого, у межах співпраці Українська бібліотечна асоціація/Ukrainian Library Association з Ukrainian Maker Association бібліотека долучилася до програми обміну досвідом, яку організовує Українська мейкерська асоціація.

Працівники бібліотеки відвідали сучасний мейкерський простір в Києві – Науково-мистецьку Платформа Острів. Познайомилися та дізналися як на практиці функціонує «Острів», як залучаються резиденти, над якими проєктами працюють та яке обладнання мають. Простір відкритий до співпраці з організаціями, що діють у сферах освіти, культури, архітектури та урбаністики.



                



Немає коментарів:

Дописати коментар