понеділок, 23 січня 2023 р.

"Щедрик" крізь віки

22 січня, в День Соборності України, в Центральній районній бібліотеці в рамках проєкту «Для тих, хто хоче і любить співати» та дізнаватися історію своєї країни через пісню відбулась зустріч «Щедрик крізь віки», присвячена всесвітньовідомому хіту родом з України.

Почесним гостем зустрічі був народний артист України, композитор, музикант, онук засновника Республіканської капели УНР, голова Київського міського об’єднання громадської організації «Всеукраїнське товариство "Просвіта" ім. Тараса Шевченка» Кирило Стеценко.

З вуст пана Кирила присутні дізналися про формування української музичної та політичної еліти початку ХХ століття, про визнання кращих надбань нашої культури на провідних світових сценах, та непросту історію родини Стеценків, яка разом з іменами славетних діячів Кошиця та Леонтовича тісно вплетена у історію нашої державності. Також слухали віртуозне виконання паном Кирилом всесвітньовідомого Щедрика та інших відомих українських мелодій.

Наступна пісенна зустріч відбудеться в бібліотеці 29 січня о 12.00. В цей день будуть лунати маршові пісні, оскільки зустріч присвячена Героям Крут, які стали першими Героями, хто почав боротися з більшовицьким окупантом на українській землі.

Немає коментарів:

Дописати коментар