середу, 19 січня 2022 р.

Культурологічна зустріч із Кирилом Стеценком

Вчора, 18 січня, в Центральній бібліотеці Солом'янки на Освіти, 14а, відбулася довгоочікувана і непересічна подія для всієї місцевої громади - зустріч із Кирилом Стеценком, народним артистом України, скрипалем, продюсером, педагогом, головою Київського товариства "Просвіта".
В ході активного спілкування з численною гостьовою аудиторією, пан Кирило захопливо розповів про систему цінностей, яка може сприяти утворенню сильної нації, про об'єднавчі ідеї, які близьки українцям, незалежно від регіону їхного проживання. Маестро щиро ділився своєю внутрішньою енергією. 
Окремим рядком було згадано про Київське товариство "Просвіта" - як унікальні маловідомі історії столітньої давнини, так і нові засади його функціонування.
У стінах нашої бібліотеки зазвучали магічні медитативні звуки скрипки, - і присутніх зачаровували мелодії славних різдвяних колядок, що заполонили весь простір своєю врочистістю та життєдайністю. Квінтесенцією зустрічі стало авторське виконання "Щедрика" - неосяжного твору композитора Миколи Леонтовича, який працював над ним майже все своє життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар