понеділок, 30 серпня 2021 р.

Дитячі книжки про взаємодію тварин і людей

Книжки про взаємодію тварин і людей – важлива тема у читанні вашого малюка. Ці історії допомагають дитині познайомитися із такими поняттями як відповідальність, співчуття, партнерство та повага. Читайте такі книжки разом із дитиною, звертайте її увагу на те, що почуття властиві не тільки людям, боляче може бути і домашньому улюбленцю, і мешканцю дикої природи. Ми допоможемо вам у дослідженні цих важливих тем, наші книжки до ваших послуг.



Борис Грінченко. Розум та почування у живої тварі
У невеликих оповіданнях, що увійшли до цієї книги, розповідається про звички комах і риб, птахів, слонів, зайців, кішок, левів, мавп. Загалом книга містить біля сотні коротеньких історій та розрахована на читання із наймолодшими читачами. Ну, а про зміст історій можна скласти певне уявлення з деяких назв цих оповідань: «Звірі дякують лікарям за поміч», «Милосердні птахи», «Жуки дбають про своїх дітей», «Риби приятелюють»




Сергій Пантюк. Тимко і гелготунчик Шкода 
Одного дня звичайного міського хлопчика Тимка відправили на канікули до тітоньки й дядька в село, на ферму. "Ферма уявлялася Тимкові величезною казковою країною, де, вочевидь, після щоденних помахів дядькової чарівної палички з'являються усі ті дині, яблука, груші, велика рожева редька та жовтогаряча морква". Тимко знайомиться із маленьким новонародженим гусенятком, якого сам Тимко називає Шкодою. І все, що відбувається далі, це прізвисько цілком виправдовує. Ця книжечка весело і в цікавій формі знайомить дітей із сільським побутом. Виявляється, активно і корисно можна проводити час не лише у великому місті, а й у маленькому селі.

Роксоляна Тимяк-Лончина. Мене звати Лада, а тебе?
 
Це збірка невеличких оповідань, на 1-2 сторінки, які знайомлять читача зі службовою собакою-супровідником Ладою. Вона досліджує світ, закохується в країну, допомагає людям із фізичними вадами та тим, хто має особливі освітні та побутові потреби. Лада вчить завжди бути добрим, позитивним, патріотичним, відгукуватися на потреби і прохання інших, але не забувати про розваги й шалені пригоди.




Галина Вдовиченко. 36 і 6 котів-детективів
І знов перед нами – 36 і 6 кішечок і кошенят. І знов занурюємося у карколомний світ пригод, радощів і прикрощів хвостато-вухатих улюбленців. Тепер перед нами – справжній детектив, загадка викрадення дряпопису. Чи вдасться знайти картини? Чи зуміють коти зупинити грізного викрадача? Добре знайомі нам котики з квартири пані Крепової тепер – не тільки гарні пухнастики, які вміють танцювати, але й справжні сищики, детективи, які вміють розкривати таємниці, не зважаючи на небезпеку. Цікаво? Так! Непередбачувано? Авжеж! Інтригуюче? Ще й як! Не тільки дітям, а й їхнім батькам точно сподобається!

Немає коментарів:

Дописати коментар