четвер, 15 липня 2021 р.

Підсумкове заняття із фахівцями Солом'янської районної організації Товариства Червоного Хреста України в місті Києві

Історично склалось так, що Червоний Хрест є найстарішою, добровільною, гуманітарною громадською організацією. Не залишати людину наодинці з бідою, будь то хвороба, інвалідність, або втрата житла – у цьому і бачить своє покликання Товариство Червоного Хреста. Доброта милосердя та співчуття - споконвіку цінувалися над усі людські якості, не втратили вони своєї цінності і нині. Адже торкнутися серцем чужої біди – значить зробити її своєю і обов’язково допомогти.

14 липня відбувся 4-й майстерклас із серії інтерактивних майстеркласів ЦРБ імені Ф.Достоєвського спільно із Солом'янською районною організацією Товариства Червоного Хреста України в місті Києві. Це було підсумкове заняття, під час якого закріплювали навички, набуті протягом тижня.

Солом’янська районна організація Товариства Червоного Хреста працює за наступними програмами:
  • Патронажна служба. Надання медичної допомоги та лікування самотніх, малорухливих підопічних за призначенням лікаря вдома.
  • Медико-соціальна допомога. Надання першої невідкладної допомоги в медико-соціальному центрі по вул. Волинська, 2.
  • Служба катастроф та допомога в надзвичайних ситуаціях.
  • Навчання про надання першої допомоги. Проведення роботи серед населення по догляду за лежачими хворими, та надання першої медичної допомоги в екстрених випадках. Проведення навчання по наданню першої допомоги по 12 годинній програмі з видачею сертифікату на українській та англійських мовах.
  • Проведення санітарно-просвітницької роботи. Товариством проводиться активна робота по профілактиці таких небезпечних захворювань, як туберкульоз та ВІЛ/СНІД пропагується здоровий спосіб життя. Проводиться лекційна робота з молоддю.
  • Діти України. Надання допомоги дітям з інвалідністю, дітям, позбавленим батьківської опіки та дітям з багатодітних родин.
  • Донорство крові. Товариство Червоного Хреста займається розвитком та поширенням донорства. На обліку в районному Товаристві перебувають 300 донорів. Заслужених – 5, почесних 196, діючих - 148. Донори періодично отримують матеріальну допомогу та продуктові набори.
На обліку в районному Товаристві Червоного Хреста перебуває 3172 жителів Солом’янського району, які в силу життєвих обставин потрапили в надзвичайно важкі життєві умови. Це самотні люди похилого віку, ветерани ВВВ, інваліди війни та праці. Діти сироти та діти вулиці. Патронажною службою товариства обслуговується 112 лежачих особи похилого віку.

Немає коментарів:

Дописати коментар