понеділок, 8 лютого 2016 р.

«Літературний дворик»


Шановні читачі і відвідувачі нашої бібліотеки,ми знов запрошуємо вас до «подорожі» , на цей раз – літературними епохами Америки… 
Американська література — одна з самих молодих літератур світу, її розвиток почався в кінці 18 століття. Особливістю американської літератури є порівняно тривалий розвиток романтизму, недаремно найвідоміші письменники 19 століття були романтиками: Вашингтон Ірвінг, Фенімор Купер, Едгар По . Необхідно відзначити також і своєрідність американської літератури, яка увібрала в себе відображення історії освоєння американського континенту, війни за незалежність, війни між північчю і півднем і т. п. Що стосується жанру, то стрімкість американського життя породила своєрідний стиль – новелу (коротка розповідь), в якому працювали О. Генрі, А. Бірс, Джек Лондон, Марк Твен і багато інших.
Американський сучасний період художньої літератури розпочався з кінця Другої світової війни. У творах Томаса Элліота , Ернеста Хемінгуея - герой шукає своє місце в світі, це важкий і, як правило, самотній шлях пошуку себе, свого призначення.
На нашій літературній виставці ви знайдете тільки кращі розповіді письменників-класиків. Але прочитавши ці оповідання, ви неодмінно, складете свою думку про того чи іншого автора, будете вже вільно орієнтуватися в безмежному морі американської літератури. То ж завітайте до нашого «Літературного дворика», чекаємо на вас!



Немає коментарів:

Дописати коментар