середу, 19 березня 2014 р.

Цілий світ у книзі

Цілий світ у книзі! Він схований між рядками. Цей світ загадковий і безмежний в твоїх руках.
Щоразу, читаючи книгу, ми відкриваємо дивовижні світи, повні нових відкриттів, вражаючих сюрпризів і незвичних знахідок. Це – світи, в яких ми пізнаємо себе та інших, і ці світи поряд, варто лише відкрити Книгу. Вона завжди під рукою, у хвилини душевної тривоги чи легкого смутку, коли нам хочеться пригадати і ще раз пережити давні почуття від улюбленої книги, помандрувати країнами чи століттями, від душі посміятися чи поплакати.
Відкриваючи непізнані світи, ми малюємо їх в нашій уяві, оживляємо героїв, розмовляємо  з ними, подумки промовляючи їх репліки, вчимося в них.
Ми фантазуємо, переселяючись в світ героїв книг, проектуємо їх життя на наше, тим самим моделюючи власне життя, підсвідомо запозичуючи моделі поведінки і вчинків улюблених героїв.
Крім естетичного задоволення, з книг ми отримуємо ті знання, застосовуючи які будуємо свою кар’єру і долю. 
На щастя, в нашому житті є книги. В наш вік комп’ютерів, сотових телефонів, електронного зв’язку, «засмічування» наших мізків, часто пустими, нікчемними телевізійними передачами, - книги були і залишаються, тим світом, в якому можна заховатися від жорстокої дійсності і перенестися на багато віків назад чи вперед, в будь-яку країну і компанію друзів, і зробити це можна будь-коли, як тільки нам захочеться це зробити. Тому що коли ми беремо книгу в руки, ми не усвідомлюючи того, стаємо кращими, а світ навколо нас - красивішим і добрішим.
Читайте! Уявляйте! Мандруйте! Фантазуйте!

1 коментар:

  1. Для любителів української літератури можу порадити літературно-художній журнал Дніпро. Журнал орієнтований на смаки сучасного читача, та має такі рубрики: проза, сучасна українська поезія, драма та багато інших.
    Також, в ньому публікуються багато сучасних українських авторів.
    http://www.dnipro-ukr.com.ua/

    ВідповістиВидалити