середу, 3 грудня 2014 р.

Готуємось до свята: книжка від Святого Миколая

Наближається улюблене свято дітей - День Святого Миколая. Батьки чемних та слухняних діток (і не тільки) вже зараз починають готуватись до свята. Пропонуємо вам ознайомитись з цікавими та пізнавальними книжками, які стануть найкращим подарунком від Святого.

"Різдвяна рукавичка" (видавництво А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА)  
Українська народна казка з продовженням, що його розповів Іван Малкович. З казки про рукавичку починається дитинство. Мишка-шкряботушка, жабка-скрекотушка, зайчик-побігайчик, лисичка-сестричка, кабан-іклан, ведмідь-набрідь — тішили ще дідусів і бабусь. А ця книжечка розповідає про щасливу різдвяну пригоду, яка трапилася з  улюбленими героями після того, як вони оселилися в рукавичці.


"Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу" (видавництво А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА)
Пригодницька повість відомого дитячого письменника Олександра Гавроша розповідає про яскраві пригоди неперевершеного гірського силача Івана Сили. Прототипом головного героя повісті став легендарний закарпатський богатир Іван Фірцак. 2013 року на основі цієї повісті було знято перший в третьому тисячолітті український дитячий фільм "Іван Сила", графічними кадрами з якого проілюстроване видання.

"Казки Різдва" (Видавництво Старого Лева)
Різдво – це час, повний таємниці, радості й дива. Казки Різдва нагадують про зміст цього свята – чудесне Боже народження, повне довіри й ніжності.
Ці казки пронизані світлом і спокоєм від першої літери й до останньої. Сумна Королева і чарівний олень, жінка та її мудрий працьовитий кіт, маленька Марія, якій сняться дивовижні сни, трійко ангелів – золотий, срібний і прозорий, – що приносять в дарунок радість, маленький старий Авель та його сніжні вівці – історія кожного з них наповнює серце вірою і допомагає відчути справжній дух Різдва.

"Прислів’я українські" (Видавництво Старого Лева)
Художниця Анастасія Стефурак візуально інтерпретувала українські прислів’я, створивши красивий альбом, який цікаво і корисно буде розглядати як малечі, так і дорослим. Це добірка відомих українським читачам народних прислів’їв. Ілюстрації книжки створюють атмосферу, де традиційні, навіть дещо архаїчні вислови набувають сучасного звучання.

"Святий вечір" (Видавництво "Свічадо")
До видання ввійшли і добре відомі читацькому загалу святкові оповідання українських класиків, і добірка творів авторів української діаспори, які щойно повертаються до читачів материкової України, а також тексти сучасних українських письменників про Різдво. Це перша спроба зібрати різдвяну прозу українських митців від ХІХ до початку ХІХ століття.
Книга призначена для родинного читання й містить твори, цікаві для різних вікових груп: для дітей молодшого, середнього шкільного віку та дорослого читача.
"Над вертепом звізда ясна" (Видавництво "Свічадо")
Це видання з м'якою обкладинкою, у якому зібрані різдвяні саморобки для дітей. Вирізувати та склеювати кольорові ілюстрації і складати з них вертеп дітям буде особливо цікаво.

"Буквар-­тренажер" (Видавництво Махаон)
Допитливі, активні діти можуть навчитися читати досить рано, вже в 3–4 роки. Займаючись за букварем­-тренажером, малюк швидко запам’ятає всі букви алфавіту, розпізнаватиме багато типових буквосполучень і складів на підсвідомому рівні та швидко навчиться читати.

"Від Миколая до Різдва" (Видавництво Махаон)
До цієї кольорової та крисової збірки увійшли як авторські поезії, так і народні колядки, щедрівки, віншування, що надають неповторності головному циклу зимових свят — від Миколая до Різдва.

Книги про Енн Ширлі письменниці Люсі-Мод Монтгомері (Видавництво Урбіно)
Ім’я канадської письменниці Люсі-Мод Монтгомері досі було практично невідомим українському читачеві, проте її книжки дуже популярні у всьому світі. За ними знято популярні кінофільми, створено численні театральні постановки. Перша книга із циклу про Енн Ширлі, "Енн із Зелених Дахів" з’явилася на світ у 1908 році. Її успіх був миттєвим і нечуваним. Друга книга про життя Енн Ширлі - "Енн із Ейвонлі". Третя книга - "Енн із Острова Принца Едварда" вийшла 1915 року. Загалом цикл складається з восьми романів.

«Червона книжечка» (Видавництво "Основи")
Автор видання Анна Копилова перетворила перелік рідкісних рослин і тварин України на цікаву й зрозумілу дитячу книжку, а ілюстрації до текстів зробила талановита художниця Олена Васик. Розглядаючи яскраві малюнки, діти відкриють для себе невідомі сторінки розмаїтої природи України та навчаться цінувати тендітну красу навколишнього світу.





Джерело: Твоє місто

Немає коментарів:

Дописати коментар