середу, 29 січня 2020 р.

"Ніколи не плач"

29 січня 2020, у річницю бою під Крутами, який символізує юнацьку незламність у відновленні української державності, в Центральній районній бібліотеці відбулася зустріч із музикантом, фронтменом гурту «Тінь сонця» Тінь Сонця / Tin' Sontsya Сергієм Василюком. Розмова зі студентами електромеханічного коледжу про історичні передумови битви за Крути розбудила цікаву дискусію про те, що нам болить нині, і що треба робити, аби не наступати на одні й ті самі історичні граблі у майбутньому, і яке ж то насправді класне відчуття – бути українцем! 
Особиста історія переходу кумиром української молоді на українську мову, на проукраїнський тип мислення, його вміння аналізувати історичні події, оповідь про непростий процес формування особистості завдяки цікавості до культури, історії, світочів свого народу дали молодим людям поживу для розуму.
І звісно Сергій не міг не виконати декілька пісень гурту про злет українського духу, які добре відомі у молодіжному середовищі, зокрема «Ніколи не плач» пам'яті Героїв Крут та «Буде нам з тобою, що згадати», «Мчать козаки». А наприкінці зустрічі студентам було запропоновано оцінити актуальність та рівень цікавості до заходу та до бібліотеки, як такої. Приємно, що оцінки вельми високі (адже запрошеного гостя на дану зустріч вибирали самі), а на питання «чого ви чекаєте від бібліотеки?» більшість юних респондентів відповіла: «Ще більше таких подій!» 

Немає коментарів:

Дописати коментар