вівторок, 14 липня 2015 р.

Літературні новинки літа

Літо – найліпший час, щоб відволіктися від роботи та взятися за читання нових цікавих книжок. Пропонуємо огляд 15 літературних новинок, що вийшли друком у 2015 році та які зроблять ваше літо насиченішим.

Харукі Муракамі — «Безбарвний Цукуру Тадзакі та його роки мандрів»
Головний герой роману — самотній чоловік, який прагне розібратися у своєму непростому минулому, задля чого вирушає в мандри, проходячи при цьому через різні випробування.

Чак Паланік — «До самих кінчиків»

На книжці стоїть позначка «18+» — і не просто так. Автор «Бійцівського клубу» і цього разу виправдав присвоєне йому пресою звання «короля контркультури». У романі розповідається про дівчину з невдалим особистим життям, яка опиняється в неоднозначних стосунках зі збоченим коханцем на прізвисько «Хлопчина для клімаксу».

Карлос Руїс Сафон — «Марина»
Містичний детективний роман «Марина» Руїса Сафона формально вважається найкращим твором письменника. Більше того, сам автор вважає «Марину» своїм найкращим твором. Роман занурює читача у повну таємниць та загадок атмосферу Барселони кінця 70-х. Головний герой — молодий Оскар залишається сам на сам із місцевою легендою, загадки якої йому і доведеться розгадати.




Бернар Вербер — «Третє людство. Голос Землі»

Одна з книжок саги «Третє людство». Апокаліпсис, Гея, богиня Землі, повстає проти людей. Ця книжка, як і інші романи письменника, не просто художній твір. Змушує задуматись, зачіпає глибокі філософські питання та дає свої відповіді на них.



Фредерік Беґбедер — «Уна та Селінджер»

Ще один роман під тегом «18+». Його жанр сам автор у властивій йому епатажній манері назвав «faction» — від слів fact та fiction. Свій роман Беґбедер присвятив історії кохання молодого письменника Джерома Селінджера та дочки відомого драматурга Уни О'Ніл.





Борис Акунін — «Планета вода»

Передостання книжка з серії оповідей про детектива Фандоріна. Складається з 3 повістей: «Планета вода», «Вітрило самотнє», «Де ж нам плисти?». Згідно з авторською класифікацією це «технократичний детектив», «ностальгічний детектив» та «ідіотичний детектив».




Джек Керуак — «Море — мій брат. Самотній мандрівник»

Перший роман письменника, той роман, що довгий час вважався загубленим. У книжці простежуються всі риси фірмового керуаківського стилю та наявні основні мотиви творчості письменника: кочівницький спосіб життя, пошуки сенсу матеріального існування, чоловіча дружба, алкогольна залежність та розлогі розмови.


Джаннетт Уоллс — «Замок зі скла»

У цій книжці Уоллс розповідає про своє дитинство та дорослішання в багатодітній і незвичайній родині, у якій практикувалися вельми вражаючі методи виховання. Багато років Джаннетт приховувала своє минуле, доки не зрозуміла, що, тільки звільнившись від таємниць та відчуття сорому, вона зможе рухатися далі.



Донна Тартт — «Щиголь»

Лауреат Пулітцерівської премії «Книжка року» за версією інтернет-крамниці Amazon. Роман — епічне полотно про силу мистецтва та про те, як воно — часом зовсім не так, як нам того хочеться, — здатне перевернути все наше життя. Цього року вийшов російською мовою.



Саллі Грін — «Половинний код»

Роман увійшов до десятки найочікуваніших книжок 2015 року і не зрадив сподівань. Хтось порівнює його зі знаменитою серією книжок про Гаррі Поттера, хтось — із романом Оруелла «1984». Англія, люди, білі відьми — захоплива фантастика для підлітків та дорослих.


Елеонор Каттон — «Світила»

Твір новозеландської письменниці Елеонор Каттон, відзначеної Букерівською премією. Це добротна детективна історія, заснована на астрології. 12 «зіркових» персонажів, що відповідають зодіакальним знакам, та 7 «планетарних» персонажів — всі обертаються довкола «земного» персонажа, Кросбі Уеллса, убитого за таємничих обставин.





Ентоні Дорр — «Усе невидиме нам світло»

Книга лауреата Пулітцерівської премії 2015 року. Цього року вийшла і російською мовою. Роман про кохання сліпої французької дівчини та юнака з Німеччини на тлі Другої світової війни.







Наріне Абгарян — «З неба впали три яблука»
У рік сторіччя геноциду вірмен вийшла книжка Наріне Абгарян «З неба впали три яблука», що розповідає про Вірменію, кохання, смерті, життя далекого села в горах, перетин людських доль. Цікава книжка з акцентом.




Джерело: WoMo

Немає коментарів:

Дописати коментар