четвер, 30 березня 2017 р.

Свинкини дефіляди

З нагоди дня гумору - 1 квітня - до Вашої  уваги виставка-посмішка "Свинкини дефіляди".Представлені предмети декоративно-прикладного мистецтва з приватної колекції. 
 

вівторок, 28 березня 2017 р.

Тиждень дитячої книги

Перший весняний місяць березень особливий як для бібліотекарів, так і для читачів. В цьому місяці народився видатний український письменник Тарас Григорович Шевченко. Саме в ці дні ми святкуємо Всеукраїнський тиждень дитячої книги. Книга мудрий друг, який не вміючи говорити, розказує про незвичайні пригоди і подорожі, про чудеса, про нові явища в природі, про навколишній світ. Нерідко книга, прочитана в дитинстві, залишається в пам’яті на все життя. 



понеділок, 27 березня 2017 р.

У світі казки, музики та барв

27 березня - Міжнародний день театру. Відвідувачі бібліотеки в цей день ознайомилися з літературою, яка розповідає про український театр.За висловом Шекспіра, "життя театр, а всі ми в нім - актори". Багато наших читачів є шанувальниками театральних вистав, які змушують нас замислитися над сенсом життя...    
     
               
                                                             

четвер, 23 березня 2017 р.

Майстерня радості



Так назівають майстрині уроки з техніки бісероплетіння, які відбуваються в стінах бібліотеки  кожного тижня в четвер о 12- 00 годині. Всі бажаючі можуть навчитися робити прикраси в сучасному стилі: ланцюжки, браслети, пояски, намисто - все буде залежити від вашої уваги, терпіння і фантазії.

понеділок, 20 березня 2017 р.

Відкрив сторінку - відкрив світ

Супер-презентацією нового твору талановитого і найпопулярнішого в Україні молодого дитячого письменника - Сашка Дерманського, в бібліотеці імені Ф.Достоєвського розпочався тиждень дитячої книги. На знайомство з автором і його книгою "День народження привида" завітали юні читачі. Зустріч була цікавою, доброю і веселою. Своїми творами письменник допомагає прищеплювати дітям любов до читання. "Якщо не з книжки, то звідки тоді дитина дізнається, що найголовніше в житті - робити добро?" - так вважає дитячий поет, прозаїк та казкар Сашко Дерманський. Книги, які він пише для дітей залюбки читають і дорослі читачі. 




суботу, 18 березня 2017 р.

День українського добровольця

У суботу в Солом’янському районі відзначили День українського добровольця. Бібліотеки Солом`янки приєдналися до вшанування героїв патріотичним флешмобом, майстер-класами, вікторинами та боді-артом. 

четвер, 16 березня 2017 р.

Світ Наталії Гурницької

16 березня в Центральній бібліотеці Солом'янки відбулася зустріч шанувальників українського жіночого роману з талановитою письменницею Наталією Гурницькою, яка презентувала свою нову книгу "Мелодія кави в тональності сподівання".  Основні події в романі відбуваються у Львові середини ХІХ століття. Атмосфера Львова заворожує і вражає, як і історія дівчини, яка наважилася піти за своїм щастям. Їй довелося заплатити за нього не малу ціну. Цей роман - зворушлива історія кохання, яка не залишить байдужим жодного читача.

середу, 15 березня 2017 р.

Натхненні творчістю КОБЗАРЯ

З 9 по 15 березня в бібліотеці імені Ф.Достоєвського відбувся Шевченківський тиждень. Ці березневі дні завжди були для нас святом Генія національного духу. Відзначення кожної річниці від дня народження Тараса Шевченка ми ніколи не зраджували. От і цього року у нас проходили літературні вечори, дні поезії, концерти, присвячені Великому Кобзарю, на яких побували шанувальники творчості Тараса Шевченка.
Заключним акордом цих заходів став конкурс читців-декламаторів поезії Т.Г.Шевченка, який відбувся в стінах Київського електроміханічного коледжу. Членами жюрі були представники нашої бібліотеки, які і визначили переможців. Перше місце посів Артем Мигрин, друге - Олена Пшенична. Слід зазначити, що на конкурсі студенти читали поезію Шевченка не лише українською, а й англійською, німецькою, італійською і румунською мовами.