середу, 25 травня 2016 р.

«Світле кіно мандрує бібліотеками»

24 травня в ЦРБ імені Ф.М. Достоєвського відбувся мистецький захід в рамках проекту «Світле кіно мандрує бібліотеками», що передбачає популяризацію світлого кіно, де немає місця насильству та аморальності. На зустріч із студентами КЕМКу завітали член Ради Спілки християнських письменників України, член правління, голова Комітету з питань культури, моралі і духовності та збереження культурної спадщини Громадської ради при КМДА Котлякова Лариса Костянтинівна і мистецтвознавець Данг Алла Анатоліївна.
Молодь ознайомилася із фільмами-переможцями та призерами кінофестивалю «Світло», серед яких «Тримай удар» режисера Анни Дем’яненко, документальний фільм «Всупереч. На два фронти» режисера Ірини Мороз та інші. Молоді люди із захопленням дякували організаторам заходу за переглянуті фільми, які несуть добро, любов, красу і милосердя.

«Сентименти до мого міста»

Київ,  як одне з найдавніших міст Європи, протягом багатьох століть пробуджував у людині мислителя, художника, митця. Кожне нове покоління залишало свою неповторну розповідь про нашу першостолицю.
З 25 травня в ЦРБ ім. Ф. Достоєвського відкрито виставку « …роздуми та діалоги про Київ», яка знайомить з різними виданнями не тільки художньої літератури, а й дослідженнями відомих архітекторів, істориків та науковців. В рамках виставки до уваги користувачів бібліотеки представлена інсталяція - «Пінакотека», де експонуються фото цікавих галерей Києва.
Завжди вам раді !









четвер, 19 травня 2016 р.

Осяяні іменем Тараса Шевченка


Виповнилося 55 років від дня заснування Національної премії України імені Тараса Григоровича Шевченка. Найвища відзнака в галузі літератури, мистецтва і культури України, увінчує найвидатніші твори не тільки українських, а й зарубіжних митців. Освячена іменем великого Кобзаря, ця творча нагорода має незаперечний авторитет як в Україні, так і в усьому світі.
П’ятидесятип’ятирічна історія Шевченківської премії є частиною історії української культури, лауреати премії - це цвіт нашої нації освячені іменем великого Кобзаря.
До цієї славетної дати співробітники абонементу ЦРБ ім. Ф. Достоєвського підготували яскраву виставку-калейдоскоп «Увінчані таланти». Приходьте, цікавтесь,знайомтесь!

 

 








середу, 18 травня 2016 р.

"Війна, пропущена крізь серце"

"А я іду, іду, іду, бо жити хочу і люблю". Так називається збірка члена Ради ветеранів, голови комісії ветеранів Солом'янського району Івана Васильовича Струтинського, який 18 травня завітав до студентів КЕМКу. Цей захід організувала ЦРБ імені Ф.М. Достоєвського  разом із адміністрацією коледжу. В книгу І.В. Струтинського увійшли вірші різних років про дитинство, юність, війну. Значну частину збірки складають ліричні вірші, які автор читав присутнім. Ветеран Другої світової розповів, якою страшною була та війна і побажав молоді успіхів у навчанні і миру в нашій Україні.

 
 

вівторок, 17 травня 2016 р.

В жорнах свавілля

В ЦРБ імені Ф.М. Достоєвського на захід з нагоди Дня пам'яті жертв політичних репресій завітала студенська молодь, щоб згадати і вшанувати всіх, хто загинув від злочинів і свавілля тоталітарних режимів. Завідуюча читальною залою Віра Волинчук розповіла про письменників України, які стали жертвами політичних репресій і про депортацію з Криму татарського населення. Сьогодні Росія, як і 80 років тому, переслідує українців і кримських татар на окупованих територіях. Джамала, яка перемогла на Євробаченні, довела всьому світові, що Крим був, є і буде Батьківщиною кримських татар в складі незалежної України.

понеділок, 16 травня 2016 р.

Live and learn! (Живи та навчайся!)


2016 рік – рік англійської мови.  В рамках цього проекту у ЦРБ ім. Ф. Достоєвського проводяться пізнавальні уроки – подорожі для початківців, які бажають опанувати англійську мову. Наша читачка та  друг бібліотеки Ксенія люб’язно пропонує поділитись своїми знаннями і натхненням до спілкування англійською!
Завітайте, цікавтесь, спілкуйтесь!


четвер, 12 травня 2016 р.

Нехай вічні вогні на могилах горять, пам'ятайте живих і померлих солдат.

Уже третій рік поспіль Україна відзначає 9 травня у стані неоголошеної війни. Із хворобливого бажання кремлівського убивці знову гинуть найкращі діти України, боронячи свої родини, свій народ, свою  Землю.
До Дня пам'яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні ЦРБ ім. Ф.М. Достоєвського разом з Центором захисту історичної правди організувала зустріч молоді з членом Ради ветеранів і головою комісії ветеранів Солом'янського району Іваном Васильовичем Струтинським. Про Перемогу над нацизмом у Європі розповів присутнім заступник голови Ради ветеранів, автор книги "Вогняне небо України"Михайло Михайлович Корольов. "У 1939 - 1945 р.р. тільки єдність усіх сил, що боролися проти агресора, уможливила перемогу. І тільки усвідомивши це, ми будемо здатні перемагати зараз і в майбутньому", - сказав автор. Присутні вшанували пам'ять тих, хто не повернувся з війни, віддавши життя за рідну землю.
Ветерани побажали всім мирного неба в нашій країні, її відбудови і процвітання.